Wat is een Keurslager?

Een Keurslager is meer dan zomaar een slager. Elk dag opnieuw voldoen wij verplicht aan de allerstrengste kwaliteitsnormen. Want op elk moment kunnen we adviseurs van de vereniging op bezoek krijgen. Volledig onafhankelijk inspecteren die mensen onze zaak op meer dan 200 punten. Aanbiedingen en assortiment, presentatie en sfeer, versheid en kwaliteit... op de meest uiteenlopende punten worden we beoordeeld.

H.A.C.C.P.: de garantie voor kwaliteit en hygiëne

Elke Keurslager werkt voortdurend volgens de strikte regels uit het H.A.C.C.P.-handboek van de vereniging. H.A.C.C.P. staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Points’. Dat betekent dat we precies weten welke risico’s en gevaren er tijdens het productie- en werkingsproces kunnen optreden, en welke beveiligingen we daartegen moeten inbouwen.
Bovendien beschrijft ons HACCP-handboek een efficiënt systeem van regelmatige controles, die we zelf uitvoeren en registreren. Op haar beurt wordt de registratie gecontroleerd door de vaktechnische medewerkers van de Belgische Keurslagers. Zo kunnen we altijd een perfecte hygiëne garanderen.

Bacteriologische controles

Ook de kwaliteit van het vlees in de toonbank wordt gecontroleerd. De adviseurs nemen stalen uit onze toonbank en die ondergaan vervolgens een bacteriologische analyse in een erkend labo. De resultaten van de analyses worden strikt opgevolgd en indien nodig wordt actie ondernomen. Op die manier wordt de aanwezigheid van bacteriën tot het strikte minimum herleid. Dit kan je ook zien aan onze attesten in de winkel.

© 2008 Keurslagerij Vannieuwenhuyse. Gemaakt in De Webfabriek.